- 2 adet patlıcan
- 2 adet domates
- 2 adet sivri biber
-1 adet orta boy soğan
- 100 gr. orta yağlı dana kıyma
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı nane
-2 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
Yapılışı:
1) Patlıcanları ocak üzerinde közleyiniz , kabuklarını soyunuz.
2) Tavaya bir miktar zeytinyağı koyunuz. Yemeklik doğradığınız soğanları ekleyiniz pembeleşinceye kadar kavurunuz.
3) Kıymayı kavrulan soğanların
üzerine ekleyiniz. Bir süre daha kavurmaya devam ediniz.
4) Biberleri ince halka şeklinde
doğrayınız. Biberleride ekleyiniz.
5)
Salçayı ekleyip kavurmaya devam ediniz.
6) Küp küp doğradığınız
domatesleri ekleyerek kavurmaya devam ediniz.
7) Tuz karabiber ve naneyi ekleyiniz.
8) içimiz bu şekilde
hazır olacaktır. Hazırladığınız içleri közlenmiş
patlıcanların ortasını açarak içine koyunuz. Pişime kabına
aldığınız karnıyarıkların üzerine 1 su bardağı su ekleyerek
pişirmeye geçiniz.
İsterseniz fırında 200 derecede
istersenizde ocakta tencerede suyunu çekinceye kadar
pişirebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Not:
Çok hafif bir yemek olup diyetlerinizde kullanabileceğiniz nefis
bir tariftir.
Tarifi 2 kişilik olarak verdim ancak
isterseniz 1 patlıcana 1 domates 1 biber şeklinde kişi sayısını
arttırabilirsiniz.
No comments :
Post a Comment